Op deze pagina kun je een paar oefeningen vinden die je kunnen helpen om tot rust te komen en makkelijk vanzelf weer in slaap te vallen.

Er Zijn heel veel mogelijkheden om het brein tot rust te brengen. Het is belangrijk om hier samen achter te komen tijdens de therapie. Elk mens is uniek en elke behandeling is maatwerk.

 

 

Een visualisatie oefening of focusoefening.

Je ligt rustig in een gemakkelijke houding in je warme aangename bed.

Je aandacht richt je op het volgende:

Neem in gedachte een potlood, krijtje of stift met een mooie zachte kleur blauw of groen.

Rustig ga je in gedachte alle lijntjes langs van de plinten, de deuren van je kamer of wat jij  een onbenullig, betekenisloos

voorwerp vindt.  Belangrijk hierbij is dat het voorwerp geen emoties bij je opwekt. Dus lekker onbenullig of onbelangrijk voor jou.

Blijf dit omlijnen rustig herhalen. Je brein wordt hierdoor rustig. Je lichaam gaat mee in deze rust en je slaap komt als vanzelf.

 

 

 

 

  

 

De oefening kun je ook combineren met je ademing. Met de ademing bedoel ik dat je rustig je onderbuik op en neer laat gaan. Je laat het helemaal vanzelf gaan op die plek. Je buik gaat omhoog of naar voren als je inademt en zakt vanzelf terug als je uitademt.

Met deze ademing kun je de volgende visualisatie /focusoefening doen.

Je hebt weer je mooie zachte krijtje of potlood of stift. Je kiest weer een mooie rustige blauwe of groene kleur.

Je gaat hiermee rustig je voet omlijnen. Begin bij je grote teen. Ga je met de stift of potlood, krijt omhoog dan adem je in en ga je omlaag dan adem je uit. Zo ga je rustig alle tenen langs. Ben je bij de buitenkant van je voet dan omlijn je je voet en laat je de ademing gewoon vanzelf gaan voor wat het is. Hier neem je gewoon even een figuurlijke adempauze :-).

Dan ga je weer terug en herhaal je je tekening zodat je brein tot rust komt en de slaap zich vanzelf aandient.

Succes!