Slecht slapen, niet kunnen inslapen, s` wakker worden, niet kunnen doorslapen of te vroeg wakker worden. Slapen is essentieel voor ons om de dag goed door te kunnen komen. Maar wat als dat wordt verstoord door piekeren, een onrustige  of luidruchtige omgeving, een slecht bed, wisselende diensten, kinderen die `s nachts je wakker houden, te veel licht of een verkeerde routine om de nacht in te gaan? Er zijn zoveel oorzaken waardoor onze nachtrust verstoord kan raken. Slaapoefentherapie kan jou hierbij helpen. De slaapoefentherapie is de juiste therapie die met een gedragsmatige aanpak problemen helpt op te lossen. Ook hier weer heb jij de regie en is de therapeut jouw coach om de verandering waar te maken. Hoe fijn is het weer goed te slapen! Uitgerust wakker te worden en de dag fit en energiek door te kunnen komen. 

Zowel volwassenen als baby`s, peuters, kleuters, schoolgaande kinderen, pubers en adolescenten krijgen maatwerk. Samen  kijken naar wat het slaapprobleem veroorzaakt. Samen puzzelen en zoeken naar oplossingen. Haalbare doelen stellen en weten dat het veranderen van gedrag tijd kost. Toch wil ik hierbij melden dat een slaapprobleem binnen een korte periode al kan worden opgelost. Mijn ervaring is dat een 5-7 behandelingen voldoende zijn binnen een periode van 3 maanden om het slapen te verbeteren. Ja, zelfs de slaapmiddelen mogen weer retour richting apotheek. Als u wilt kan ik u helpen met afbouwen en stoppen met de medicatie. Zelfs na tientallen jaren slaapmiddelengebruik!!

Voor  jonge kinderen en baby`s worden samen met de ouders gekeken wat het probleem veroorzaakt.  Samen zoeken naar passende oplossingen voor de slaap van jullie, je baby en kind. Ook hier weer maatwerk. Elk mens is uniek, elk kind dus ook!

 

 Voor de slaapoefentherapie ben ik aangesloten bij het landelijk netwerk slaapoefentherapie. Daarnaast ben ik lid van de vereniging Kind en slaap.

Voor informatie wat ik voor u kan betekenen kun je altijd een vrijblijvend kort gesprek met mij aangaan zowel telefonisch als in de praktijk of bij u thuis indien dat noodzakelijk is.

06 53 182619